Deelauto

Een auto delen is goedkoper en zorgt voor minder CO2 uitstoot. Organisaties die een deelauto aanbieden, kiezen vaak voor elektrisch. Maar ook een deelauto op benzine biedt deze voordelen al. 

Neem contact op met CALorie

CALorie biedt elektrische deelauto's aan in Castricum. Op dit moment zijn er vier deelauto's , met vaste standplaatsen op de Van der Mijleweg, De Bloemen en De Brink.

Er wordt gewerkt aan uitbreiding hiervan. Hoe meer potentiele deelnemers in een bepaalde straat of wijk, hoe groter de kans dat daar een deelauto geplaatst kan worden. 

Werkwijze

Voor praktische zaken kunt u terecht bij OnzeAuto. Dit bedrijf heeft ervaring met elektrische deelauto’s in meerdere plaatsen in Nederland. Aanmelden voor een deelauto kan via mobiliteit@calorieenergie.nl

Voordelen

  • Kosten
    Een deelauto scheelt veel in de kosten. Een privé auto kost €350 à 650 per maand, volgens berekeningen van ANWB en het Nibud. Op de website van OnzeAuto vindt u informatie over de kosten van een deelauto
  • Parkeerruimte
    Een deelauto vervangt gemiddeld vier privéauto’s. Voor iedere deelauto, komen er dus drie parkeerplekken vrij. 
  • Schonere lucht
    De deelauto's zijn elektrisch, en stoten geen vervuilende uitlaatgassen uit. Dit zorgt dus voor een schonere lucht in de woonwijken waar inwoners deelauto's gebruiken.