Groen in de Buurt

Inwoners, die zelf aan de slag willen om hun wijk een stukje groener te maken, kunnen zich aanmelden voor Groen in de Buurt. Vanuit dit project is er advies en budget beschikbaar om u en uw buren verder te helpen.

Meld uw idee aan

De gemeente helpt inwoners graag met vergroening. Nieuwe perken of beplanting rondom bomen maken het straatbeeld fleuriger. Ook kunnen ze ervoor zorgen, dat de wijk beter bestand is tegen extreem weer. Een groene straat geeft de gezondheid van de bewoners een boost. En de wijk wordt aantrekkelijk voor insecten, vlinders en vogels. 

Kennis en budget

Natuurorganisaties helpen bij het uitwerken van de plannen, het leggen van contacten, ecologisch advies en eventueel materiaal voor de uitvoering. De provincie en de gemeente stellen budget beschikbaar voor de uitvoering. 

Naast de vergroening, speelt ook het sociale aspect een rol bij Groen in de Buurt: buurtbewoners trekken samen op tijdens het maken van de plannen, het beplanten en het verzorgen van het groen. 

Dit project wordt georganiseerd door Landschap Noord-Holland, IVN, de Natuur en Milieufederatie NH en de gemeente.

Idee├źnavond

Enthousiast? Meld u zich dan aan voor de inloop- en uitwerkavond op donderdag 9 november om 19.00 uur in de bibliotheek aan de Geesterduinweg in Castricum. Tijdens deze avond kunt u zowel plannen verder uitwerken als nieuw idee├źn voorleggen.