Circulaire Check

De gemeente wil bedrijven ondersteunen in toekomstbestendig ondernemen. Daarom bieden we ondernemers de mogelijkheid om zich aan te melden voor een gratis Circulaire Check van hun bedrijf. 

Aanmelden voor de Circulaire Check

Circulair ondernemen kan verschillende voordelen opleveren; economisch, ecologisch en sociaal. Met de Circulaire Check ontdekt u hoe de circulaire economie uw bedrijf kan versterken. 

Waar zit de grootste impact? Hoe pak je uitdagingen aan? Hoe maak je je klaar voor klanten en werknemers die steeds meer duurzaamheid van je verwachten? Wat zijn mogelijke oplossingen voor alsmaar duurder wordende materialen en producten? U krijgt een beeld hoe u winst kan maximaliseren, en tegelijkertijd een positieve impact heeft op het milieu en de maatschappij.

Adviesbureau Circularities

De bedrijven worden begeleid door Klaske Kruk; oprichter van adviesbureau Circularities, winnares van meerdere duurzaamheidsprijzen en uitgeroepen tot Circulair Hero. Kruk: “De circulaire transitie is voor 75% afhankelijk van gedragsverandering en voor slechts 25% van technologie en grondstoffen. We zijn praktisch ingesteld en richten ons op het hands-on vertalen van de circulaire economie in theorie naar praktijk.”

Circulaire Economie

Circulaire economie is de economie van de toekomst. Er wordt beter gekeken naar het duurzaam gebruik van grondstoffen. Er worden minder nieuwe grondstoffen gebruikt en er wordt minder afval geproduceerd. Circulaire economie biedt ondernemers veel mogelijkheden binnen de bedrijfsvoering.

In 2030 is het doel de Nederlandse economie voor 50% circulair te hebben. In 2050 wil Nederland geheel circulair zijn.

Aanmelden

In de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo kunnen in totaal maximaal 10 bedrijven gebruik maken van de Circulaire Check.

De check bestaat uit een kennismakingsgesprek en een verdiepende sessie. U gaat hierbij met een expert van Circularities in gesprek over circulaire economie en circulair ondernemen. Meerdere collega’s mogen aanwezig zijn bij de gesprekken.

Aanmelden kan via klimaat@debuch.nl