Tegel-ophaalservice

Tegels, die u uit uw tuin verwijdert en vervangt door groen, halen we aan huis op tijdens de tegel-ophaalservice.

Vergroenen is belangrijk voor veel dingen: piekbuien opvangen, hittestress voorkomen en biodiversiteit bevorderen. Om inwoners te helpen met ontstenen, bieden we de tegel-ophaalservice. Dit doen we tweemaal per jaar: in het voorjaar en in het najaar.  

Hoe werkt het

Inwoners die zich hebben aangemeld, kunnen een Big Bag afhalen bij de milieustraat. De gevulde Big Bag wordt aan huis opgehaald. De Big Bag moet zo geplaatst worden, dat een vrachtwagen er met een kraan bij kan. Voor de gewipte tegels moet groen in de plaats komen.

Voor vragen kunt u mailen naar info@castricum.nl​​​​​​​.

Waarom ook in de herfst?

Het najaar is het ideale moment om bomen, struiken en bollen te planten. In het najaar gaan planten in rust. Een goed moment om ze in de grond te zetten.

De bodem is in de nazomer nog warm, dus wortels kunnen goed aarden. In de komende lente kan de groei dan direct beginnen.

Ook is het najaar vochtiger dan het voorjaar. December is een goede maand om wortelgoed te planten, zoals bomen en heesters, en ook biologische voorjaarsbollen kunnen nu alvast de grond in. Een bloeiende lente, plant je in de herfst!

NK Tegelwippen

De gemeente heeft de ambitie om zo veel mogelijk tegels te vervangen door groen. In de openbare ruimte doet de gemeente dit; de inwoners zijn op particuliere grond aan zet.

Alle ingeleverde tegels tellen mee voor het jaarlijkse NK Tegelwippen. Tegels in de Big Bags voert de gemeente in op www.nk-tegelwippen.nl. Andere gewipte tegels kunnen inwoners zelf invoeren.