Woning isoleren

Als u eigenaar bent van een woning, kunt u veel energie besparen met goede isolatie. Ook het wooncomfort verbetert.

Neem contact op met Duurzaam Bouwloket

Een goed ge√Įsoleerde woning zorgt ervoor dat uw energierekening omlaag gaat: omdat uw woning minder warmte verliest, hoeft u minder te stoken. Ook zorgt woningisolatie voor een comfortabele, waardevaste en toekomstbestendige woning. Woningisolatie is isolerend glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. 

Advies

Het Duurzaam Bouwloket geeft gratis advies over isolatie en andere maatregelen. Over de uitvoering, en over financiering. Het Duurzaam Bouwloket is een professionele partij en het energieloket voor diverse gemeenten. 

Ook een energiecoach kan u helpen. De energiecoach komt op huisbezoek en denkt mee over een stappenplan. Vrijwillige energiecoaches worden aangeboden door de lokale energiecoöperatie, die is opgericht door inwoners. Lees meer over energiecoaches

Subsidies en leningen

Er zijn subsidiemogelijkheden voor isolatie. De gemeente biedt subsidie voor isolatie, en er is een landelijke subsidie. Met de subsidiecheck van Duurzaam Bouwloket ontdekt u welke subsidies er voor u beschikbaar zijn. 

Bij het landelijk Warmtefonds kunt u de Energiebespaarlening afsluiten voor verschillende soorten isolatie. Het Warmtefonds biedt een gunstige rente

Soorten isolatie

Er zijn verschillende soorten isolatie. 

Vloerisolatie: Met vloerisolatie bespaart u op energiekosten. Bekijk in onderstaande animatie hoe vloerisolatie werkt.  

Spouwmuurisolatie: Isolatie in de spouwmuur is een makkelijke manier om warmte vast te houden in uw huis. Dit is in een paar uur geregeld. Bekijk het in onderstaande animatie. 

Dakisolatie: Warmte stijgt op. Het dak isoleren is dus een goed idee. Welke opties er zijn, ontdekt u in de animatie.